Alfa Romeo Auto 

Új arculat: Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Új arculat a Forma-1 új korszakára: ez vezérelte az Alfa Romeo F1 Team ORLEN csapatát, amikor a 2022-es szezonra való felkészülés záróakkordjaként bemutatta a csapat új nevét és logóját. Hivatalosan is megérkezett tehát a márka új arculata, amely február végén, a szezon kezdetét megelőző barcelonai teszteken mutatkozik be élesben.

A megújult név bevezetése egyben egy új csapatszintű szemléletet testesít meg, amint a sportág az új szabályrendszerrel vadonatúj korszakába lép. Ugyanakkor a névben tovább él a közelmúlt hagyatéka: az új arculat még erőteljesebben fejezi ki az Alfa Romeo elhivatottságát, amint az autógyártó megerősíti hosszú távú kapcsolatát a csapattal, és tovább segíti azt a fejlődés útján.

A nevet kiegészítő „F1 Team” jól tükrözi az Alfa Romeo F1 Team ORLEN azon büszkeségét, hogy a csapat a világ egyik legexkluzívabb klubjának a tagja, hiszen a világon mindössze tíz istálló jogosult viselni ezt a kitüntető elnevezést. Az új elnevezés egyben a Sauber és az Alfa Romeo sikeres motorsport-hagyományaira, a márkákban megtestesülő, nemes történelemre is utal.

Ugyanezeknek a változásoknak a szellemében a versenyautó hivatalos elnevezése is megváltozik: azt a jelenlegi Alfa Romeo Racing helyett mostantól Alfa Romeo néven jegyzi az FIA. Ezzel még szorosabbá válik a kapcsolat a csapat és a motorsport világának egyik legpatinásabb márkája között.

„Rendkívül sokat jelent a számunkra, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a csapat nevében mostantól az ‘F1 Team’ szó is szerepelhet. Ez ugyanis tökéletesen megtestesíti az Alfa Romeo elhivatottságát a világ legexkluzívabb motorsport-ága iránt, amelynek fejlődéséhez a történelem során oly sokat hozzá tett a márka.” – nyilatkozta Jean Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója. „Másfelől pedig a név a csapat összetartását és összetartozását is szimbolizálja, amely szellemiség megerősítésében kulcsszerepet kíván vállalni az Alfa Romeo. Az új csapatnévvel és az új logóval, a megújult összetételű csapattal és az új autóval, amelyet hamarosan leleplezünk, teljes mértékben készen állunk az új, izgalmas évadra!”

Related posts